Duo_Dyade_01DuoDyade is vernoemd naar het woord ‘Dyade’ dat uit de oudheid stamt: een ‘Dyade’ is een tweetal goden in de Egyptische mythologie. De goden werden vaak in tweetallen tegenover elkaar geplaatst om evenwicht en harmonie te bewaren. Het staat symbool voor het samenwerkingsverband tussen twee individuen, het vormt een twee-eenheid.

In de zomer van 2010 vonden de harpistes Colet Nierop en Marije Vijselaar het tijd worden om hun krachten te bundelen en wat is er nu mooier dan 1 harp, dat zijn 2 harpen! Vol enthousiasme en liefde voor de harp laten de harpistes de enorme diversiteit van de harp in hun programma's tot haar recht komen: 'Harpmuziek pur sang'.

Colet Nierop behaalde haar Bachelor en Master diploma aan het 'Koninklijk Conservatorium van Den Haag'. Daar studeerde zij zowel bij Edward Witsenburg als bij Ernestine Stoop. Colet volgde masterclasses bij harpisten als Tania Tauer, Isabelle Moretti, Susann McDonald, Catherine Michel.

Zij speelt met haar eigen ensembles met o.a. sopraan Gaby de Goede en jazz-zanger en percussionist Eddie Conard, zeer succesvol in zowel binnen- als buitenland. Ze speelt in orkesten en heeft haar lespraktijk in Warmenhuizen, Schagen, Hillegom, Bennebroek, Uitgeest, Beverwijk en Texel.
 
Marije Vijselaar studeerde bij Erika Waardenburg aan het Conservatorium in Amsterdam, waar zij zowel de Bachelor- als de Masteropleiding volgde. Tijdens haar studie volgde Marije diverse masterclasses in binnen- en buitenland bij o.a. Isabelle Moretti, Isabelle Perrin, Maria Graf, Petra van der Heide. Ook nam ze deel aan zowel nationale- als internationale concoursen.

Op dit moment werkt ze als freelance harpiste bij diverse orkesten en ensembles en is ze als harpdocente werkzaam  op de 'Muziekschool Heemskerk' en op de muziekschool 'Gerard Boedijn' in Hoorn.

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U