Duo Lotus is in 2004 opgericht in Den Haag. Inês d'Avena en Claudio Ribeiro werken echter al samen vanaf 2001 toen zij beiden nog studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Het blokfluit- en klavecimbelduo heeft de laatste zeven jaren intensief gewerkt in Brazilië en Nederland. In 2011 heeft Duo Lotus de tweede prijs gewonnen tijdens het gerenommeerde Premio Bonporti in Italië.

Het repertoire van het duo bestaat uit stukken uit de 17e en 18e eeuw, geschreven voor blokfluit en klavecimbel. Daarnaast zijn ook in het repertoire opgenomen in diezelfde periode geschreven stukken voor andere instrumenten, die op een verantwoorde wijze gearrangeerd zijn voor blokfluit en klavecimbel.

Inês en Claudio werken ook samen in het barokorkest Collegium Musicum Den Haag, dat mede door hen in 2006 is opgericht. Claudio Ribeiro is artistiek leider van dit orkest.

claudio ribeiroClaudio Ribeiro is in São Paulo geboren en begon zijn muzikale studie met de piano in 1983. In 1994 werd hij toegelaten tot de Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Hier studeerde hij clavecimbel bij Edmundo Hora en behaalde hij zijn Bachelor in Koor- en Orkestdirectie.

Hij heeft met vele ensembles in Zuid Amerika en Europa gespeeld, zoals Seicento, Jardim Musical, La Bagatelle, Armonico Tributo - Campinas Baroque Orchestra, Vox Brasiliensis, Orquesta Barroca del Mercosul, Harmonie Universele en het Orkest van de Académie Baroque Européenne (in 2002 o.l.v. R. Alessandrini  en in 2005 o.l.v. W. Christie).

In mei 2004 behaalde hij zijn Bachelor diploma en in juni 2006 zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jacques Ogg.

Hij werkt in Brazilië met het ensemble Companhia de Música  Brazilië (dirigent) en in Europa met Lotus (in 2011 2e prijs bij de Premio Bonporti) met La Cicalla, Música Temprana, Giardino Musicale en het barokorkest Collegium Musicum Den Haag (dirigent). Claudio is gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Inês d’Avena (Rio de Janeiro) kwam in 2001 naar Nederland om aan het Koninklijk Haags ines davenaConservatorium te studeren. In 2005 behaalde ze haar onderwijsakte (met hoge waardering van de jury voor het werken met jonge musici).

Met haar interesse in Napolitaanse barokmuziek, die afstamt van haar Zuid-Italiaanse voorouders, en de wens haar blokfluitspel te perfectioneren vervolgde ze haar studie bij Sébastien Marq en Peter van Heyghen. In 2007 sloot ze haar studie af met het behalen van de Master’s Degree.

Vanaf september 2010 werkt ze voor een doctoraat ARTES aan de Universiteit van Leiden en het Orpheus Instituut Gent.

Gedurende haar conservatoriumjaren volgde ze diverse masterclasses bij Winfried Michel, Kees Boeke en Gerd Lünebürger. De laatste negen jaren heeft Inês opgetreden met de Nationale Reisopera en als soliste bij het Amsterdams Barokorkest o.l.v. Ton Koopman.

In 2010 won ze de eerste prijs in de ‘International Competition Prince Francesco Maria Ruspoli’.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U