jorge lpezJorge, geboren in Toledo Spanje, begon zijn pianostudies en later ook Klavecimbel en Basso Continuo aan het RCSMM (Real Conservatorio Superior de Música de Madrid) bij Alberto Martínez Molina.

In 2005 ontvangt hij de “Artist Scholarship” van de Provincie Madrid, waardoor hij zijn studie kan voortzetten bij Jacques Ogg, aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. In 2009 behaalt Jorge zijn Bachelor diploma en wordt hij aangenomen voor zijn Master studie bij Menno van Delft aan het Conservatorium van Amsterdam. Hier speelt hij diverse projecten onder leiding van Ryo Terakado, Christina Pluhar en Charles Toet.
Ook volgt Jorge tijdens zijn studie verschillende masterclasses bij onder andere Frédérick Haas, Lars Ulrik Mortensen, Christian Rieger en Richard Egarr.

Hij werkt samen met verschillende ensembles en orkesten zoals La Capilla Real de Madrid (SP), Bach Collegium España (SP), Rotterdams Barok Ensemble (NL), Música Temprana (NL), InVento Ensemble (NL), La Folía (SP), Stavanger Baroque Ensemble (NO) en Hippocampus (SP). Hiermee speelt hij door heel Europa en Latijns-Amerika. Jorge is tevens de oprichter van de kamermuziek ensembles Opera Omnia en L'Attimo.

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U