Evelien van der Kamp begon op 6 jarige leeftijd met vioollessen in haar geboortestad Den Helder. Vanaf haar 10e zette zij deze lessen voort in Amsterdam, eerst bij Mark Zandstra en later bij Julia Veerling en Jeroen de Groot. In 2002 werd zij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zij studeerde daar bij Ilona Sie Dhian Ho en volgde ook enkele periodes lessen bij Janet Krause. In 2008 behaalde Evelien haar Bachelor of Music diploma. 

Momenteel zet zij haar studie voort bij Wouter Vossen aan de masteropleiding van het Fontys conservatorium te Tilburg. Een deel van deze studie besteedt ze ook aan altvioollessen, die zij volgt bij Marc Tootten. Evelien nam deel aan diverse cursussen waar zij masterclasses volgde bij o.a. Phillipe Graffin, Mauricio Fuks, David Früwirth, Joris van Rijn en Hagai Shaham.

Orkestervaring deed zij op in o.a. het JeugdOrkest Nederland, het Nationaal Jeugd Orkest, het Atheneum Kamer Orkest en diverse projectmatige ensembles. Zo werkte ze bijvoorbeeld mee aan een Carmen productie van het Nationale Toneel. Ook is zij al een aantal jaar met veel plezier concertmeester van het Bataafs Symfonie Orkest te Den Haag. 

Evelien vorm een vast duo met haar moeder, de pianiste Marieke van der Kamp, en maakt verder ook graag veel kamermuziek, in diverse bezettingen. 

Naast haar studie werkt Evelien als viooldocente aan het CKC in Zoetermeer en vervangt ze regelmatig collega’s van andere muziekscholen in de regio.

 

 

 

 

 

 

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U