quirine scheffersDe jonge Nederlandse violiste Quirine Scheffers studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag achtereenvolgens bij Theodora Geraets en Peter Brunt. Zij behaalde het master-diploma met onderscheiding. Zij vervolgde haar studie bij Krzysztof Wegrzyn in Hannover en Charles-André Linale in Utrecht. Quirine nam deel aan verscheidene masterclasses  bij vooraanstaande pedagogen, zoals Zakhar Bron, Herman Krebbers, Maurizio Fuks en Thomas Brandis. In kamermuziekverband werd ze gecoacht door leden van het befaamde Amadeus, Borodin en Juilliard Quartet. Tevens kreeg ze de kans om samen te werken met gerenommeerde componisten als György Kurtag en Sofia Goebaidoelina.  

Als voormalig eerste violiste van het Rubens Kwartet was ze prijswinnaar van vele internationale concoursen waaronder “Prague Spring” en “Schubert en Modern” te Graz. Het kwartet ontving tevens de prestigieuze “Kersjes van de Groenekan prijs” en de de “Philip Morris Finest Selection”

Quirine Scheffers trad zowel solistisch als in kamermuziekverband op in o.a. het Concertgebouw Amsterdam, de Tonhalle Zürich en het Konzerthaus en de Filharmonie in Berlijn. Concerttournees volgden naar Frankrijk, Italië, Portugal, Engeland, Slovenië, Roemenië en Polen. Haar vaste kamermuziekpartners zijn Izhar Elias, Gwyneth Wentink en Lars Wouters van den Oudenweijer. 

Quirine is regelmatig te gast bij het Orlando Festival, Gergiev Festival, Festival du Lubéron (F), Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern Festival (D), in samenwerking met musici als Liza Ferschtman, Shmuel Ashkenazy, Karl Leister en het Borodin Quartet. 

Naast haar concertpraktijk legt Quirine zich toe op het begeleiden van jong talent. Als jurylid coacht ze regelmatig laureaten van het Prinses Christina Concours. Ook gaf ze les tijdens een workshop geïnitieerd door Coosje Wijzenbeek. 

Sinds 2008 is Quirine 2e concertmeester van de Radio Kamer Filharmonie. Ze bespeelt een Gagliano viool (Napels, 1830), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U