philine coopsPianiste Philine Coops studeerde bij Rudy de Heus en Frank van de Laar aan het Conservatorium (Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ/Messiaen-Academie) te Zwolle, en behaalde haar diploma’s 1e fase in 2002 en 2e fase in 2004.
Tijdens haar studie werd Philine geselecteerd voor deelname aan een uitwisselingsproject met conservatoriumstudenten uit de VS, en werd zij genomineerd voor de ‘Vriendenprijs’ van Stichting Vrienden Conservatorium Zwolle.
Verder volgde ze tijdens haar studie diverse masterclasses bij onder andere Igor Roma, Kelvin Grout en Mûza Rubackyté, en was zij actief in het tangokwintet Piazzwolla.

Philine vormt samen met mezzosopraan Franka van Essen duo van Essen & Coops, en maakt deel uit van Trio Incantesimo. Een recente ontwikkeling is de samenwerking tussen deze twee ensembles, met als resultaat het programma ‘Une flute invisible’. Samen met tenor Aart Mateboer verzorgt zij een programma rond de liederencyclus Dichterliebe van Robert Schumann. Philine is als koorrepetitor verbonden aan Muziektheater Zwolle en verleent regelmatig haar medewerking aan verschillende koren en koorprojecten. Ook is zij actief in het begeleiden van verschillende solisten tijdens concerten, audities en concoursen.

Philine heeft een eigen lespraktijk en is als pianodocente verbonden aan docentencollectief Dubbelgreep te Zwolle.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U