marjolein nieuwenkamp klMarjolein Nieuwenkamp is in 2002 aangenomen in de Jong-Talentenklas aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij docente Lucia Swarts. In 2006 is zij begonnen aan haar bachelor studie bij dezelfde docent. Vanaf 2008 krijgt zij ook regelmatig les van Harro Ruysenaars.  

Marjolein heeft masterclasses gekregen van onder andere Michel Strauss, Vladimir Perlin, Godfried Hoogeveen, Luis Claret, Valter Despalj en Anner Bijlsma. Met haar pianotrio heeft zij ook masterclasses gekregen van het gerenommeerde Altenberg Trio. Vanaf 2005 heeft zij deelgenomen aan de Summer Academy en verschillende winterprojecten van het Nationaal Jeugd Orkest.

In 2006 is zij als solist op tournee geweest met het Hofstads JeugdOrkest om tijdens meerdere concerten het Celloconcert van D. Kabalewski te vertolken.

Zij was eerste prijswinnaar bij het Inter Provinciaal Muziek Concours (IPMC). Bij het Nationaal Concours was zij derde prijswinnaar en winnaar van de prijs voor het best uitgevoerde moderne stuk.  

Marjolein speelt op een Cornelis Weel cello, beschikbaar gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U