manuel visserManuel Visser behaalde zijn diploma’s (Bachelor en Master Degree) aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij na lessen van Michael Gieler bij Jürgen Kussmaul studeerde. Naast zijn studie in Amsterdam kreeg Manuel lessen van Garth Knox in Parijs. Manuel Visser studeerde 'post-graduate' aan de universiteit ‘Mozarteum’ in Salzburg bij Prof. Peter Langgartner. Hij volgde verder masterclasses bij o.a. Nobuko Imai, Thomas Riebl, Ervin Schiffer, Asdis Valdimarsdottir en Hartmut Rohde.  

Manuel Visser won prijzen op o.a. ‘the International Competition for Young Violist’ (2000 en 2003) in Slovenië. Er werden enkele nieuwe composities speciaal voor Manuel Visser geschreven door de componisten Walter Hekster, James Fulgerson en Matthias Kadar. Opnames verzorgde hij voor het label Ottavo, New World Records Karnatic Lab Records en Naxos. 

Manuel Visser is momenteel actief als solist en kamermusicus. Hij is de altviolist van het ‘Bardac Harptrio’ (met dwarsfluit en harp), het ‘AXYZ-ensemble’ en ensemble ‘The Barton Workshop’. Tevens is hij gast-altviolist bij het Ives-ensemble en het Luxemburgse ensemble ´Lucilin´.

Als solist trad hij op met het 'Vocaal Ensemble Frascanti', de Hilversumse Orkest Vereniging' en met het Purcell Kamerorkest. De komende tijd treedt hij solistisch op in Mozarts' 'Sinfonia Concertante' met het Flevolands Symfonie Orkest. In 2010 zal hij Bruchs' 'Romanze' uitvoeren met 'Sinfonietta' St. Johann in Oostenrijk. 

Manuel Visser speelt op een prachtige Giovanni Tononi altviool uit 1690, Bologna.

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U