guillermo quintero rojasGuillermo Quintero Rojas is in 1975 geboren in Veracruz, Mexico. Op 4-jarige leeftijd kreeg hij al zijn eerste pianolessen. In 1991, op 16-jarige leeftijd, begon hij aan de faculteit van muziek van de Universiteit Veracruz. Daar studeerde hij meer dan 10 jaar piano en muziekonderwijs. Zijn opleiding werd nog aangevuld met diverse masterclasses in Mexico, Cuba, Oostenrijk, Nederland en het Verenigd Koninkrijk op het gebied van pianotechniek, interpretatie, kamermuziek en geschiedenis en filosofie van de muziek.

In 1995 stichtte hij het Camerata Coral van de faculteit muziek van de Universiteit Veracruz. Hij coördineerde dit koor van 1996 tot 2001 met presentaties op belangrijke podia in Mexico en Argentinië.

In de jaren ‘90 ging hij zich verdiepen in de gebieden van muziektheorie en koormuziek. In 1996, nog tijdens zijn studie aan de Universiteit Veracruz, werd hij hier zelfs aangenomen als docent piano, solfège en koormuziek en gaf er les tot 2002.

In 2001 ontving hij zijn conservatoriumdiploma piano en het jaar daarna de titel in muziekonderwijs, beide aan de universiteit Veracruz.

In 2002 vestigde hij zich in Nederland waar hij piano ging studeren aan het conservatorium in Rotterdam. Ook behaalde hij nog een master kamermuziek aan het Fontys Conservatorium.

Guillermo woont in Tilburg. Hij is in Nederland muzikaal actief als pianist, koordirigent en docent. Als pianist is hij verschillende keren uitgenodigd om deel te nemen in belangrijke groepen als het Doelen Ensemble van Rotterdam, het Rotterdams Kamerorkest en het Rotterdams Young Philarmonic Orchestra. Hij heeft met succes opgetreden op diverse podia in Europa, onder andere in Nederland, België, Spanje, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Ook in kamermuziekverband is hij al jaren actief. Als pianist van het Eendrachttrio heeft hij tussen 2004 en 2006 meer dan 20 concerten gegeven in Nederland en Spanje.

Momenteel speelt hij in Duo Mezzo Serio en is hij pianist van het “Ensamble Iberoamericano”, waarmee hij in 2006 en 2008 op tournee is geweest in Mexico. Daarnaast is hij docent piano van Muziek Centrum Noord (Amsterdam) en Muziek Vereniging Crescendo (Sliedrecht) en dirigent van de koren Tabeël en The Blue Voices.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U