Alice Gort Switynk 2017 01 klAlice is werkzaam als docerend- en uitvoerend musicus blokfluit en klassiek zang. Zij studeerde blokfluit aan het Conservatorium in Enschede bij Marjolijn van Roon (DM & UM) en sloot dat af in 1996 en 1999. Tegelijkertijd studeerde zij muziektherapie en deed daarvoor eindexamen in 1998. Later studeerde zij klassiek zang bij Caroline Stam en Francine van der Heijden en behaalde in 2016 haar Bachelor of Music bij de Vakopleiding Muziek (SNVM) in Amsterdam. Workshops en coaching voor zang ontving zij o.a. van: Marja Reijnders, Rebecca Stewart, Stephanie Gericke en Phyllis Ferwerda, voor blokfluit van docenten als Marion Verbruggen, Bertho Driever, Ita Heijmans en Saskia Coolen.

Met de luitiste Elly van Munster vormt zij ensemble Rossignol, met de organist Aarnoud de Groen ensemble Orzo e Verde en met gitariste Nelleke ter Berg vormt zij het duo Alicante. Andere musici waar zij concerten mee geeft, zijn o.a. pianist Andrew Clark en organist Sietze de Vries.

Naast haar optredens voor zang en blokfluit, is zij een bevlogen en passievol pedagoog. Zij geeft les zowel aan kinderen als aan jongeren en volwassenen. Ook heeft zij veel ervaring in het leiden van blokfluitensembles en zanggroepen.

Ensemble Rossignol (met Elly van Munster) treedt sinds 1998 regelmatig op door heel Nederland, met zeer gevarieerde concertprogramma’s. Het ensemble bracht twee CD’s uit: de CD LocLoc, met werken van Pietro Antonio Locatelli en Matthew Locke, en de CD Sprong met werken uit de Barok, contrasterend met enkele hedendaagse composities met jazz-invloed.

De derde CD met werken van Händel en tijdgenoten is in voorbereiding.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U