mirella reiche 02De veelzijdige sopraan Mirella Reiche begon met zanglessen bij Ella Dijkhuizen in Zoetermeer, waarna haar enthousiasme voor het vak gewekt was. Zij studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Utrecht en doorliep vervolgens de Schumannakademie waar zij zang studeerde bij de Nederlands-Panamese sopraan Marianne Blok. Momenteel wordt ze gecoacht door Ingrid Kappelle. 

In haar zanglespraktijk in Utrecht werkt zij geestdriftig met haar privé leerlingen. Tevens is zij als zangdocente verbonden aan Universitair cultuurhuis Parnassos en kindermusicalopleiding FanWork. 

Mirella is regelmatig te zien als soliste bij koor- en operauitvoeringen. Ze vertolkte onder meer Juana in de zarzuela "Gigantes y Cabezudos" van Caballero, Goede fee Kantuenkeli in de Nederlandse bewerking van "Kerjäläiset" (Bedelaartjes) van Fagerudd en ze zong de sopraansolo in "De Schipbreuk" van de Nederlandse componist Johan Wagenaar. 

Momenteel staat zij aan het begin van haar internationale carriere. Ze zong Dido in "Dido and Aeneas" van Purcell in Frankrijk en gaf recitals in Spanje in Madrid en Granada en in Italie in Caserta en Pedara waar zij eregast was tijdens de 5e internationale gitaristenmeeting in 2009. 

Mirella’s repertoire is veelomvattend. Ze voelt zich net zo thuis in een opera aria als in een Schubert lied. Toch gaat haar hart sneller kloppen van Spaans repertoire. Ze zong in 2008 tijdens het internationale "Festival Interpretación de la canción Española" in Granada en nam deel aan masterclasses in het Spaanse lied van componist Antón García Abril en sopraan Ana Maria Sanchez. In april 2009 keerde ze terug naar Spanje om te studeren bij de wereldberoemde mezzo-sopraan Teresa Berganza.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U