Isabel Delemarre_Annemarie BalstersIsabel Delemarre werd geboren in Karlsruhe (Duitsland). Al vroeg volgde zij altfluit- en vioollessen. Haar studie Klassieke Zang begon aan de Musikhochschule te Heidelberg/Mannheim en vanaf 2000 aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Maria Acda en Lenie van der Heuvel. Daar volgde zij in haar eindexamenjaar het Operabasisklas-programma van de Conservatoria Den Haag/Amsterdam. In mei 2005 behaalde zij haar diploma “Klassieke Zang”. Masterclasses volgde zij o.a. bij Peter Kooij, Christine Schäfer, Margreet Honig, Jill Feldman, Michael Chance en Hilde Zadek. Isabel wordt gecoacht door Meinard Kraak.

Zijl treedt regelmatig op in oratoria, muziektheaterproducties en met verschillende kamermuziekensembles. Zij zong de sopraanpartij in talrijke geestelijke werken, waaronder Exsultate jubilate, C-moll Mis en Requiem van Mozart, Carmina burana van Orff, Stabat Mater van Dvorák en Petite Messe Solennelle van Rossini.

In 2007 vertolkte Isabel de rol van Gretel in “Hänsel und Gretel” (E. Humperdinck) en speelde zij in deze opera Sandmännchen und Taumännchen.

Bij de operettevereniging “De Troubadours” uit Oegstgeest zong zij Laura (Der Bettelstudent), Lisa (Gräfin Mariza) en Ciboletta (Eine Nacht in Venedig). In de productie “Saul” van het Muziektheater Transparant (Antwerpen) was zij te zien als Michal. Isabel trad op met het Volendams Operakoor, bij het Yo! operafestival in Utrecht en tijdens het festival “Steve Reich in Den Haag” o.l.v. Reinbert de Leeuw. Onlangs trad zij op in het kader van de Händelfestspiele Karlsruhe en de Europäische Musiktage Schwäbisch Gmünd. In 2008 was Isabel te zien als Vespetta in Telemanns “Pimpinone” en als Serpina in “La Serva padrona” bij Opera Minora.

Annemarie Balsters (1978) kwam al vroeg in aanraking met muziek door haar opa die violist was. Haar eerste muzieklessen kreeg zij op de muziekschool van Beverwijk en uit deze periode stamt ook haar liefde voor het begeleiden. Haar examenjaar vwo combineerde zij met de vooropleiding aan het Conservatorium van Alkmaar waar zij les kreeg van Hans Bruin. Na te zijn toegelaten tot de vakopleiding volgde zij achtereenvolgens lessen bij Marianne Habets, Herman van Weijdom Claterbos, om uiteindelijk in 2001 examen te doen bij Thom Janssen. Tijdens haar studie volgde zij masterclasses bij onder meer Willem Brons, Jan Marisse Huizing en Marjes Benoist. Na haar examen bekwaamde zij zich verder in liedbegeleiding en volgde twee jaar lang de liedklas van Dido Keuning aan het Conservatorium van Amsterdam. Tevens volgde zij lessen bij Marjes Benoist. Als pianopedagoog is Annemarie al diverse jaren werkzaam. In 2005 werd zij toegelaten tot de internationale Master Liedklas van Udo Reinemann, waar zij samen met de finse Satu Ristlakki les kreeg van Rudolf Jansen, Mitsuko Shirai, Walter Moore, Jard van Nes, Edith Wiens en Udo Reinemann.

In 2006 ging zij een samenwerking aan met sopraan Isabel Delemarre en werden zij toegelaten tot de Stichting Muziek In Huis. In dat kader geven zij veelvuldig concerten, met name in de Randstad. Daarnaast geven zij ook regelmatig concerten op diverse locaties.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U