Annemieke IJzermanAnnemieke IJzerman (1981)studeerde harp bij Erika Waardenburg aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, waar zij op 12-jarige leeftijd in de Jong Talentklas werd aangenomen. In 2004 behaalde zij in de vakopleiding het diploma Bachelor of Music met onderscheiding. Ze vervolgde haar harpstudie bij Fabrice Pierre aan het Conservatoire National Supérieur Musique et Danse CNSMD in Lyon in Frankrijk, 

Ze won prijzen op het 4e Nederlands Harpconcours (2004), de Internationale Wedstrijd voor Harp in Brussel (2000), het Prinses Christina Concours en het Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. 

Als bevlogen muzikante is Annemieke regelmatig te horen in symfonie- en kamerorkesten in binnen-en buitenland. Daarnaast speelt zij soloconcerten en kamermuziek. Een bijzondere plek neemt op dit moment de 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt in, in een uitvoering met harp, piano en 2 marimba's. Annemieke speelde in verschillende muziektheatervoorstellingen: o.a. 'Tsaar Saltaan' (Theatergroep Kwatta), Theriak (LeineRoebana, moderne dans) en 'Jij verlaat mij voordat ik jou verlaat' (Theatergroep TIS). In 2011 maakte ze haar eerste solocd 'La Boîte à Musique' met Franse muziek uit het Belle Époque. Daarnaast geeft ze haar liefde voor muziek en voor de harp enthousiast door aan haar leerlingen in Utrecht en Amersfoort. 
 

 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U