Gerwin van der Plaats 01 2016Gerwin (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet. Later kreeg hij les van Harry Hamer en Geert Bierling, volgde een muziektheorieopleiding, koordirectielessen en pianolessen. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henco de Berg voor improvisatie.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan drie kerkelijke gemeenten (Kampen, IJsselmuiden en Nunspeet). Als dirigent is hij verbonden aan een 5-tal koren en -als opvolger van de door hem zeer bewonderde Klaas Jan Mulder- van het Christelijk Kamper Mannenkoor "Door Eendracht Verbonden". Daarnaast is hij vaste begeleider van enkele koren en bij “Zingend naar de Zondag” te Stadskanaal.

Concertreizen werden gemaakt naar België, Duitsland, Groot Brittannië, Frankrijk, Hongarije, Oostenrijk, Roemenië en Polen. Gerwin was verschillende malen te beluisteren op de radio en werkte ook mee aan diverse TV- en cd-opnamen.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U