Maaike Bakker 2016 02 klMezzosopraan Maaike Bakker rondde na haar studie Nederlandse taalkunde (Leiden, 2009) in 2010 haar studie klassieke zang af aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij heeft nu lessen bij Neil Semer en Roberta Cunningham.

Maaike zong in diverse kamermuziekseries, in een TV-programma van de KRO (Katholiek Nederland TV) en in de serie Overspel van de VARA. Ook soleert zij in diverse oratoria. Zij zong de tweede heks Dido and Aeneas van Purcell en Concepción in Ravel's L'Heure Espagnole. Voor de serie "Muziek in Jeroen" verzorgde ze diverse eigen liedprogramma's, uiteenlopend van Weill en Gershwin tot Schubert en Brahms. 

Maaike is lid van de cast van Theater Tol waarmee ze zingt in binnen- en buitenland in verschillende shows. Met het koor van de Nationale Reisopera zong zij in Les pêcheurs de perles van Bizet en Madama Butterfly. 

Buiten de klassieke muziek toerde ze met een vocaal kwartet van de band La Boutique Fantastique door Nederland. Dit resulteerde in een bijdrage aan het album van de rapper Typhoon, Lobi da Basi. Samen met sopraan Jet van Helbergen maakt ze muzikale vertellingen, muziektheater waarin klassieke muziek en contact met het publiek centraal staan.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U