Rien Donkersloot 2016 kl

Rien Donkersloot (Rotterdam 1985) studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Bas de Vroome en Ben van Oosten. In 2008 studeerde hij cum laude af. Hij behaalde ook het diploma kerkmuziek.

Naast orgel speelt Rien beiaard. Hij studeerde aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In juni 2011 studeerde hij hier cum laude af.

In september 2009 won hij de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre (België) en op het internationale beiaardconcours in Gorinchem. In september 2012 won hij de 1e prijs op het Internationale Sweelinck Beiaardconcours in Groningen.

Hij volgde orgelcursussen bij Michel Chapuis, Andres Cea Galan, Harald Vogel, Olivier Latry, Zsigmond Szathmary en Thomas Trotter. Hij won prijzen bij orgelconcoursen in Brielle en Leiden. In september 2012 won hij de 2e prijs op het Internationale orgelconcours te Breda.

Rien is organist van de Sint Joriskerk in Amersfoort en de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Haarlem en Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Verder heeft hij een uitgebreide concert- en lespraktijk en is hij actief als (koor)begeleider.

Van zijn spel verschenen diverse cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. Voor meer info zie www.riendonkersloot.nl 

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U