Giulio Quirici is geboren in Vicenza, Italië. Hij trad op met het Orkest van de 18e Eeuw o.l.v. Frans Brüggen, Lionel Meunier & Vox Luminis, Enrico Onofri, Milos Valent, Andrea Friggi & Ensemble Odyssee, Charles Toet, Philippe Pierlot (etc.) in de belangrijkste concertzalen en op festivals, o.a. het Concertgebouw, Innsbrucker Festwochen der Alten Musik, Göttingen Händel Festspiele, Handel Haus Halle, Konzerthaus Berlin, Thüringer Bachwochen, Philarmonie Luxemburg, Utrecht Fabulous Fringe, Universiteit van Ankara, Boston University, Opus Amadeus Istanbul, Modena Grandezze e Meraviglie, Pavia Barocca.

Hij is artistiek directeur van Lautenwerk en toert regelmatig met kamermuziek groepen in heel Europa, met name Radio Antiqua (Jury en publiek de prijswinnaar Händel Festspiele Göttingen).

Giulio behaalde een Master's degree aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij jazz en barokmuziek studeerde. Hij volgde ook cursussen via Berklee College of Music, de Akademie für Alte Musik Bremen en de NYC New School for Jazz en hedendaagse muziek. Hij is te horen op een aantal cd-opnames van Ambronay Editions, Pan Classics enz.

Lautenwerk Quirici en Favilla

Lautenwerk is een muzikaal project, opgestart door de jonge Giulio Quirici, met als doel de kamermuziek te benaderen vanuit een historisch instrument: de luit.

Met het subtiele geluid en grote expressiviteit is de luit inspiratie voor een kleurvol ensemble. De  naam  ‘lautenwerk’  betreft  een  hybride  Barokinstrument met toetsen  en luitachtige strings: een echt symbool van experimenteren in muziek!

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U