Dirk Out klDirk Out  (1949) ontving zijn eerste orgellessen van Albert de Groot op de muziekschool in IJmuiden. Hij behaalde in 1978 aan het Sweelinck conservatorium in Amsterdam het solistendiploma voor orgel. Zijn leraren waren Simon C. Jansen, Klaas Bolt en Bernard Bartelink. 

Hij was in de jaren '80 en '90 een veelgevraagd begeleider bij radio- en televisieopnamen van de NCRV. Tevens was hij in die periode dirigent van een aantal koren. Op het eerste César Franckconcours in 1976 in de Kathedrale Basiliek in Haarlem behoorde hij tot de prijswinnaars.

Van 1991 tot en met 2011 was Dirk directeur van het Kunstencentrum Velsen in IJmuiden (ruim 1.500 leerlingen en 50 medewerkers).

Als organist is hij een veelgevraagd begeleider. Hij treedt daarnaast steeds meer op als solist bij orgelconcerten. Hij maakte concertreizen door o.a. Engeland, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Tsjechië, Zweden, Canada en de Verenigde Staten. In 2005 werd hij onderscheiden door de "Société Académique d’ Éducation et d’ Encouragement Couronné par l’Académie Française Arts, Sciences et Lettres" vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur.

Van 1983 tot 2010 was Dirk Out vaste organist in de Vijverwegkerk in Bloemendaal (Radio Bloemendaal). Op dit moment speelt hij regelmatig kerkdiensten in Bloemendaal (Dorpskerk), Naarden (Grote Kerk) en in IJmuiden (Nieuwe Kerk).

Dirk is voorzitter van de werkgroep Internationaal César Franck Concours. Dit concours wordt eenmaal in de drie jaar gehouden in de Kathedrale Basiliek Sint Bavo in Haarlem. In oktober 2015 was hij voorzitter van de jury van het Internationaal Orgelconcours Breda, dat werd gehouden in de Grote Kerk van Breda.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U