VALERIA BOERMISTROVA studeerde Koordirectie (cum laude) aan het Musical College in Moskou en Zang aan het Musical Institute aldaar. Zij nam ook privé lessen o.a. bij A. Misjenko (solist van het Bolsjoi Theater), A. Shitikova (soliste van het Operatheater in Moskou).

Zij trad regelmatig op in Rusland en in enkele West-Europese landen met The Russian Consort, een ensemble voor Oude Muziek. Met het Consort maakte zij ook een aantal cd's.

Zij vervolgde haar studie Zang aan de Schola Cantorum Basiliensis te Bazel bij Richard Levitt. Verder volgde ze masterclasses bij Evelyn Tubb, Dominique Vellard, Jessica Cash en Jard van Nes. Momenteel wordt ze gecoacht door Rita Dams.

Zij is actief als mezzosopraan zowel solistisch (o.a. operaproducties, liedrecitals) als in een ensemble. Haar repertoire omvat stukken vanaf de Middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek. Zij maakt deel uit van het solistenensemble “Cantores Martini” van de Domkerk in Utrecht. Als soliste werkt zij met professionele ensembles en koren (o.a .Il Concerto Barocco, Capella Isalana). In 2002 heeft ze het vocale ensemble “Pulchra mundi” opgericht. Tevens werkt zij als (interim)dirigente van verschillende koren en als zangcoach bij problemen of vragen op het gebied van zang. Sinds 1995 vormt Valeria Boermistrova een vast duo met Henk Linker. Ze treden op in Nederland met verschillende programma’s (met muziek van de 14e t/m de 20e eeuw) met als bijzonder punt een solo-concert tijdens het Festival Oude Muziek te Utrecht (fringe). In de afgelopen jaren hebben ze concerten gegeven in Zwitserland, Duitsland, Rusland en de Verenigde Staten. Kijk ook op de website van dit duo.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U