Antoinette Lammers 03Antoinette Lammers volgde haar eerste pianolessen bij Nelly van Driel in Brielle. Hierna studeerde zij bij Ton Hartsuiker aan het Rotterdams Conservatorium, waar zij in 1978 haar einddiploma piano behaalde. Zij studeerde kamermuziek bij Michael Davidson en volgde meestercursussen bij Vlado Perlemuter en Tan Crone. Bij de bekende concertpianiste Toos Onderdenwijngaard nam zij hierna interpretatielessen voor het romantisch repertoire, waaronder werken van Liszt. Verder studeerde zij ook werken van Russische meesters w.o. Rachmaninoff bij Joop Albracht in Tilburg.

Hierna studeerde Antoinette Koordirectie bij Jos Vranken in Den Haag, waarvoor zij in 1990 afstudeerde. Aansluitend vervolgde zij haar opleiding bij Oane Wiersma in Utrecht, waarbij zij in 1991 slaagde voor het diploma ‘Koor- en Orkestdirectie’.

Antoinette Lammers is als pianodocente verbonden aan de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) en aan de Muziekschool Voorne

Zij verzorgde o.a. optredens in het Concertgebouw in Amsterdam en in de Doelen in Rotterdam. Verder is zij regelmatig te vinden op het Nederlandse concertpodium, zowel met een solorecital als bij koren en solisten als begeleidster. Regelmatig houdt zij lezingen over muziek en presentaties over ‘Vrouwen in de Muziek’. En zij geeft cursussen over ‘Luisteren naar Muziek’.

Aan de Hogeschool te Tilburg behaalde zij in 2007 het diploma ‘Muzikaal Ondernemerschap’. In maart 2008 verscheen van haar de cd “Stil Leven”, opgenomen door AudioRhoonClassic,
met o.a. pianocomposities van vrouwelijke componisten. Aan de Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam studeerde zij de Argentijnse Tango.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U