Klarinettiste Nicole van Jaarsveld won tweemaal de kamermuziekmarathon van het Utrechts Conservatorium, waarna ze live te beluisteren was op Radio 4 vanuit de Spiegelzaal van Het Concertgebouw. Ze speelt in diverse kamermuziekensembles waarmee ze concerten gaf in onder andere de kleine zaal van Het Concertgebouw, Vredenburg Leeuwenbergh en De Oosterpoort.

In 2011 was ze soliste in ‘Gnarly Buttons’, het klarinetconcert van John Adams. Voor haar werkzaamheden binnen Stichting KamerMuziek Utrecht werd Nicole voorgedragen voor de HKU-Award.

Nicole studeerde aan het Conservatorium van Utrecht bij Herman Braune en Bas de Jong en aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij Sjef Douwes. Haar masteropleiding kamermuziek rondde ze af aan het Utrechts Conservatorium bij Céleste Zewald met uitstekend resultaat. Masterclasses volgde ze bij onder andere Michael Collins, Charles Neidich, Martin Fröst en Ralph Manno. Orkestervaring deed ze op in orkesten onder leiding van onder andere Jan Willem de Vriend, Otto Tausk, Lev Markiz, Reinbert de Leeuw en Jos Pommer. Ze remplaçeerde bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Daarnaast is Nicole ook actief als klarinetdocent. Ook is zij betrokken bij diverse muziekprojecten voor basisschoolleerlingen. Bij onder andere Het Leerorkest en het Kinderen Maken Muziek project, gelanceerd door toen nog prinses Máxima, moedigt ze ook jonge kinderen aan muziek te maken en luisteren.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U