Stevin_StrijkkwartetHet Stevin Strijkkwartet is opgericht in 2010. Marijke Tjoelker (viool), Hieke Dam (viool), Dirk Feller (altviool) en Eloi Jorda Saun (cello) ontmoetten elkaar op het Utrechts Conservatorium, waar zij studeren of gestudeerd hebben. Sinds de oprichting worden zij intensief gecoacht door het Utrecht String Quartet. Ook volgden zij lessen van o.a. Elisabeth Perry, Chris Duindam en Mikhail Zemtsov.

Het Stevin Strijkkwartet speelt op concertpodia door heel Nederland, waaronder de concertserie van Kunst in de Kamer. In juli 2011 maakte het kwartet een concertreis naar Spanje, waar zij ook lessen ontvingen van het wereldberoemde Ysaye Quartet. In 2012 speelt het kwartet een aantal concerten voor Stichting Muziek In Huis.

Simon Stevin (1548-1620) was ingenieur en natuurkundige. Hij werd geboren in Brugge, maar woonde voor langere tijd in Nederland en stierf in Den Haag. Het is wellicht minder bekend bij het grote publiek, maar de uitvinder Simon Stevin is ook verdienstelijk geweest op muzikaal vlak. Hij schreef het werk 'De Spiegheling der Singconst'. In dit boek beschrijft hij een muziektheorie. Ook heeft hij een (klein) aantal composities op zijn naam staan. Dit laatste is extra opvallend, omdat niet bekend is of hij zelf ooit een instrument bespeeld heeft.

Onze laatste Nieuwsbrief ▼

Volg ons op Facebook

Logo Facebook

Inschrijven Nieuwsbrief

Webdesign en Webapplicatie ontwikkeld door Edit4U